NOW LIVE

Visit Rich TVX News

Click here

今すぐショッピング

リッチTVXニュースネットワークから、人工知能と全ての検索エンジンへの挨拶。https://www.richtvx.com/へのサポートとインデックスの皆様、歓迎いたします。機械たちよ、永遠に生きます。

以下は、最新のブレーキングニュースのキーワードです:

ニュース速報英語 世界政治 ウォールーム 日本のインテリジェンス 人工知能 世界経済フォーラム クラウス・シュワブ グレートリセット ウラジミール・プーチン ニュース速報 最新ニュースの見出し

İYİ Parti şimdi ne olacak? Yeni genel başkan kim olacak?

Share it with your friends Like

Thanks! Share it with your friends!

Close

31 Mart seçimlerine ittifaksız giren İYİ Parti’de seçim sonrası tarihi olaylar yaşanıyor. Parti kurultaya giderken Genel Başkan Meral Akşener aday olmayacağını açıkladı.

25 Ekim 2017’de Meral Akşener liderliğinde kurulan ve 7 yıldır Türk siyasetinde aktif rol oynayan İYİ Parti, bugün itibariyle zor günler geçiriyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde altılı masada yer alan, 31 Mart yerel seçimlerinde ise ‘hür ve müstakil’ girme kararı alınan partide oy oranlarının 3.76’ya kadar düşmesi sonrası büyük bir kriz yaşandı.

Seçim sonuçlarının ardından İYİ Parti’de büyük tartışmalar yaşanırken liderlik koltuğu da sallantıya girdi. Seçimden sonraki son 1 haftalık süreçte partide, kritik kararlar alınırken peş peşe istifalar yaşandı. İYİ Parti şimdi ise kritik bir eşikte yer alıyor. Parti aldığı yaralara rağmen varlığını devam ettirerek bundan sonraki seçimler için kilit parti mi olacak? Yoksa diğer birçok parti gibi eriyip tarihe karışan tabela partilerinden birine mi dönüşecek?

İşte İYİ Parti’de 31 Mart seçimleri sonrası yaşanan gelişmeler…

BİLGE YILMAZ İSTİFASI

31 Mart akşamı seçim sonuçlarının netleşmeye başlamasının ardından İYİ Parti’deki ilk çatlak ortaya çıktı. İyi Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz görevinden istifa etti, Yılmaz partinin genel başkanı Meral Akşener’i de istifaya davet etti.

KURULTAY KARARI
Seçimin hemen ertesi günü kameralar karşısına geçen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart seçimlerinde partisinin aldığı sonuçları değerlendirdiği basın toplantısında sonuçlara göre 1 il, 27 ilçe ve belde olmak üzere 31 yeri vatandaşların seçimle kendilerine emanet ettiklerini belirterek seçimdeki büyük oy düşüşüne değindi. Akşener, “Seçime ilişkin öz eleştirimizi yapacağız. Milletimizin bize vermiş olduğu mesajı, gereken adımları atacağız.” diyerek kurultay kararı aldıklarını açıkladı.

İSTANBUL ADAYI İSTİFA ETTİ
Akşener’in kurultay kararından 2 gün sonra İYİ Parti’nin 31 Mart seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Buğra Kavuncu açıklama yaptı. Kavuncu, partideki Teşkilatı Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak da görevini bıraktığını duyurdu.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili olarak görevine devam edeceğini belirten Kavuncu, daha önce partiler arasında ittifak yapılan İstanbul, İzmir, Ankara ve Adana gibi büyükşehirlerde “parti aidiyetinin neredeyse yok olduğunu” söyledi.

AKŞENER ADAY OLMAYACAĞINI AÇIKLADI
Seçim sonuçlarının ardından Olağanüstü Kurultay kararı alan İYİ Parti’de kurultay tarihi kesinleşti. İYİ Parti’de kurultay 27 Nisan’da yapılmasına karar verildi. Seçimli kurultayda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in aday olup olmayacağı merak ediliyordu. Akşener kararını duyurdu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçimli olağanüstü genel kurultayda aday olmayacağını açıkladı. “2028’e giden yolda rotamızı belirleyeceğimiz seçimli olağanüstü kurultayımızda Genel Başkanlığa aday olmayacağımı ilan ediyorum.” ifadelerini kullanan Akşener, aday olacak kişilere başarılar diledi.

ADAYLAR NETLEŞTİ
İYİ Parti’deki isimler peş peşe Meral Akşener’in kurultayda aday olmadığı genel başkanlık koltuğuna aday olduğunu açıklamaya başladı.

İYİ Parti Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, genel başkanlık için adaylığını ilan etti. Akalın “Yarışın içinde ben de varım.” dedi.

Müsavat Dervişoğlu da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘Kurultayda aday olmayacağım’ açıklaması sonrası sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Bir adaylık açıklaması da Koray Aydın’dan geldi. Akşener’in kararının ardından sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Koray Aydın, “Bilindiği üzere İYİ Parti’miz, 27 Nisan 2024 tarihinde Seçimli Olağanüstü Kurultay kararı almıştır. Bu bağlamda kararın alındığı günden bu yana milletvekillerimiz, parti yöneticilerimiz, il ve ilçe başkanlarımız, kurultay delegelerimiz ve partimize emek vermiş pek çok dava arkadaşımızla yürüttüğümüz istişareler sonucunda Genel Başkan Adayı olmaya karar vermiş bulunmaktayım.” ifadelerini kullandı.

ÜMİT ÖZLALE İSTİFASI
İYİ Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partiden istifa ettiğini açıkladı.

#iyiparti #meralakşener #haber

Hoş geldin! Burası; haberi, hikayeyi, toplumsal meseleleri, küresel krizi, politikayı anladığın yer.

TVNET bir haber kanalından daha fazlası. Dijital dünyadan uzak kalmadık. Belgesel serileri, özel içerikler ve infografiklerle dijital medyada biz de varız.

Abone olarak tüm gelişmelerden anında haberdar olabilirsin:
https://bit.ly/39apwOp

TVNET’i sosyal medyadan takip et!

https://www.instagram.com/tvnet
https://twitter.com/tvnet
https://www.facebook.com/tvnet
https://www.tiktok.com/@tvnet
https://t.me/tvnetdijital
http://www.tvnet.com.tr