Dubai Search

Home About Contact Terms

NASA UYARDI BÜYÜK BİR METEOR DÜNYAYA YAKLAŞIYOR

Dünya’ya Çarpma İhtimali Olan 4 Kilometre Çapındaki Gök Taşı
NASA’nın potansiyel tehlike olarak sınıflandırdığı 1998 OR2 isimli göktaşı
ile ilgili daha detaylı bilgileri geçtiğimiz günlerde paylaştı . Peki bu gök taşı dünyaya çarpacak mı, etkileri neler olacak?
Merhaba
Gök taşı ya da meteor, uzaydan Dünya yüzeyine düşen maddelerin genel adıdır. Meteorit ise düşen nesnenin katı bir kalıntısıdır dış uzaydan herhangi bir gezegene veya dünya’nın atmosferine girer ve genellikle de yeryüzüne ulaşamadan eriyerek atmosfere karışırlar. Sözü geçen astroid ise,
hernekadar
söz konusu astroid. 1987 ve 1996 yıllarında fark edilip imtiyazlı görüntüleri elde edilsede
İlk olark 24 Temmuz 1998’de bilimsel olarak keşfedildi
yaklaşık 4 kilometrelik bir çapa sahip olan ve aşşa yukarı agrı dagı buyuklugundeki bu astoride 1998 or2 adı verildi…
astorid
Var olduğubilinen en parlak ve dolayısıyla potansiyel olarak en tehlikeli asteroitler sınıfından biri.
Çapı yaklaşık 4 kilometre olan bu gök taşı hakkında NASA; “Dünya’ya çarparsa etkilerin,n tüm dünyayı etkileyecegi bilgisinde bulundu . Ancak yabancı basında yer alan haberlere göre uzmanlar gök taşının gezegenimize çarpma ihtimali yok nasaya göre ise 2020’de bir gök taşının dünyaya yakın bir konumdan geçeceği hatta çarpabileceği bilgisi vermişti. Daha sonra bu açıklama düzeltildi ve Gök taşının 29 Nisan 2020’de Türkiye saati ile sabah saat 08:00’de dünyaya çarpmadan yakın bir konumdan geçmesi bekleniyor.en
Peki ya çarpsaydı neler oludu…
Öncelikle belireteyim böyle bir metorun nereye parpacagı çok onem kazanırdı okyanusun derin bir böolgesine çarpması herkesim isteyebileceği en iyi senerayo olurdu.
Çünki bu buyuklukde bir görk taşı karaya düşerse ortaya çıan çarpma şideti ve şok dalgası milyonlarca insanı ,şehri ve hatta şehirleri, anında yok eder… ortaya çıkan güç hirosima ve nazagaki nin binlerce katı olurdu…
Ardından havaya lkarışan gazve toz bulutlar aylarca ustumüzde dolaşır günlerce beklide aylarca güneşi dahi göremaz, bunun neticesinde ortaya çıkan ikilmdeğişikligi nedeniyle onlarce ve hatta binlerce canlı ve hayvan türü yok olur…

Peki gök taşının dünyamıza çarpmasına ne kadar hazırlıklıyız?
Geçtiğimiz aylarda bir NASA çalışanı olan Dr. Joseph Nuth, gezegenimizin buna hazır olmadığını söylemişti. Nuth American Geophysical Union’ın toplantısında yaptığı konuşmada; aniden gelebilecek bir gök taşına müdahale edebilecek süreyi bulamayacağımızı söylemişti. Tabii ki bu durumda dünyanın ne yapacağını bilmemesinin önemli bir eksiklik olduğunu belirten Dr. Joseph Nuth; bu denli bir riskin her an gerçekleşebileceğinin altını çizmiş ve bir de öneride bulunmuştu.
NASA çalışanı Dr. Joseph Nuth, gezegenimizin böyle bir çarpışmaya hazırlıklı olması için bir öneride bulunmuştu
Dr. Jpseph Nuth; “Bu riski ortadan kaldırmanın en garanti yolu uzaya tek görevi gezegenimize çarpması muhtemel asteroidleri inceleyecek bir araç göndermek. Yeterli ödeneğin ayrılması durumunda bu aracın bir yıl içinde göreve başlayabilir. Söz konusu araç gezegenimize çarpma olasılığı olan asteroidleri durdurabilecek kapasitede de olacak.” şeklinde konuşmuştu.

Abone OL: https://www.youtube.com/channel/UCvxphJ343-yPREn4zgQKJTg?sub_confirmation=1

İnstagram Adresim https://www.instagram.com/kasifingunluguu/?hl=tr
Twitter: https://twitter.com/KasifinG

DİĞER VİDEOLARIMIZA GÖZ ATIN
https://youtu.be/JvytV3njnrs
https://youtu.be/NGsT1g2spv4
https://youtu.be/Iplm6WJFFHU
https://youtu.be/amhjCmb9gJE
https://youtu.be/Gbgf5wdGvZk
https://www.facebook.com/KasifinGunlugu/
https://youtu.be/bohzjlanJQw
https://www.facebook.com/KasifinGunlugu/
https://youtu.be/D0IKLdSEAlo
https://www.youtube.com/watch?v=pNT9y…
https://www.youtube.com/watch?v=OPxEX…
https://www.youtube.com/watch?v=xUWvT…
https://youtu.be/WROD48S7oAM
https://youtu.be/Ft2nczBXgoU
https://youtu.be/e_gMeRV4WfQ